ТЕАТРАЛНА СТУДИЯ  „ВЪЛШЕБНАТА ЗАВЕСА“

Димитър Ялнъзов е роден през 1968 г. Завършва НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ през 1992 г. в класа по куклено-актьорско майсторство на проф. Атанас Илков. Актьор в куклените театри в Пазарджик, Бургас, Благоевград и в Свободен драматичен театър – София. През последните десет години е щатен актьор в ДКТ „Дора Габе“, гр. Добрич. Работи в ОДК – Шабла, като преподавател по театрално изкуство и ръководител на Младежка театрална студия „Зеници“, гр. Каварна. Дейността като режисьор и ръководител на  детско–юношеските школи му носи много награди от фестивали на младежки любителски театри у нас и в чужбина. Представленията са жанрово разнообразни и обхващат драма, комедия,  мюзикъл, танцово-фолклорна импресия, куклени. Има опит и като режисьор на професионална сцена. Носител на голямата награда на рецитаторския конкурс за унгарска литература в гр. Шумен  и на актьорски награди от куклени фестивали.„Вярвам, че заниманието с театър оформя личността на детето – дисциплинира го и го одухотворява!… И това е големият смисъл!…“
Димитър Ялнъзов
тел.:0895419433
jalnazov@abv.bg
В Театрална студия „Вълшебната завеса“ се обучават деца от 6 до 18 години. Тук те се учат на А-Б-то на театралното изкуство, придобиват сценично самочувствие, театрална култура и опитности за  изява на сцена. Заниманията с театър дисциплинират децата и  ги оформят като личности. При нас е весело, забавно и интересно! 
Награда за Виктория Панайотова от „Вапцарови дни“, Варна 2016 г.
Коледно парти  на Театрална студия „Вълшебната завеса“

 

Коледен концерт на Школа  по пиано и  Театрална студия "Вълшебната завеса"

„Ние, мушмороците!“ представление на Театрална студия „Вълшебната завеса“

Статия на Радио Варна

Открит урок „Ние, клоуните“ на Театрална студия „Вълшебната завеса“

Коледен концерт на Школа по пиано и ТС “Вълшебната завеса“

На 17.12.2017 г. от 17 ч. в  Арт Салона на Радио Варна се проведе Коледен концерт на възпитаниците на Школа по пиано, с ръководител  Боряна Шопова и най- малките артисти на Театрална студия „Вълшебната завеса“ с ръководител Димитър Ялнъзов при ЦПЛР – ОДК гр. Варна.

Втора година малките пианисти и актьори от двете школи изнасят съвместни концерти и спектакли с подкрепата на Радио Варна. Концертът е част от проекта на БНР „Криле за начало“, който дава възможност на талантливите деца да направят първите си стъпки като изпълнители на сцена.

В традиционния съвместен Коледен концерт най- новите попълнения на Театрална студия „Вълшебната завеса“ изпълниха с неподправена детска артистичност любимите зимно –коледно – новогодишни стихотворни истории на големия детски писател Джани Родари. Това бе техният дебют пред публика и се представиха като истински артисти. С изпълненията си те развълнуваха зрителите и ги заредиха с коледно настроение!

Поздравления за всички участници, с пожелания за все по-големи успехи в изявите на сцена, на младите и талантливи пианисти и артисти отправи директорът на ЦПЛР-ОДК гр. Варна – г-жа Монка Николова.

ТС “Вълшебната завеса“ в концерта “Заедно за Коледа 2017″

“За Коледа – като Звездите“

Може да се каже, че Коледа в Театрална студия „Вълшебната завеса“ дойде на 15 .12 2017 г. в Концертната зала на Младежки дом. Това бе една нетрадиционна Коледа – артистична, шантава и изключително забавна. „За Коледа – като Звездите“ – такъв бе надсловът на празника.

Малките артисти бяха подготвили двучасова шоу програма с липсинк имитации на любимите си звезди от българския и световен шоу бизнес. Буфо, плейбек-но шоу, с много хумор, пародийно и забавно.

На сцената се появиха със своите хитове Лили Иванова, Емил Димитров, Михаела Филева, Дивна, Тейлър Суифт, Ариана Гранде, Мелани Мартинес и много други актуални тийн звезди. Публиката бе впечатлена от точността на имитиране и пресъздаване на образите на „звездите“, както и от иронично – пародийният поглед при изпълненията… С две думи – зрителите се заливаха от смях и бурно аплодираха актьорите – „вълшебници“!

Вечерта се превърна в истински празник за всички и в края на шоуто артистите бяха възнаградени с Коледна торта. Партито  продължи с традиционната размяна на подаръци.

Зад „Вълшебната завеса“ се крие много смях и добро настроение, без които Коледа е невъзможна!


Споделете:
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.

  • Digg
  • email
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YahooBuzz