На 20 май 2017 г.  от 9.00 ч. на стадиона на Техническия университет  ще се проведе поредното  Двадесето издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон – Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Варна е домакин на четвърта зона, а организатор е ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна.

И през тази година организаторите се надяват да съберат най-добрите детски отбори от цялата страна, за да продължат традицията на класиране в топ 10 на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе през есента във САЩ.

През 2017 г. националния посланик на турнира  е Димитър Бербатов.  Неговата подкрепа за турнира е още един стимул за българските деца да спортуват, да вярват в мечтите си и да не спират да ги преследват!

Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание на турнира, ще се проведат на 1 юни в София.

Първите два отбора в класирането на “Данониада” 2017 ще получат като допълнителна награда билети за мача All Stars на 14 юни, който се организира от Фондация „Димитър Бербатов” и фондация „Луиш Фиго“.

В зона Варна участват 12 отбора от Търговище, Шумен, Добрич, Бургас, Варна, с. Градинарово, с. Подайва, гр. Исперих.

Очакваме любителите  на футбола  на  стадиона  на Техническия университет.


Споделете:
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.

  • Digg
  • email
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YahooBuzz