Боряна Шопова е възпитаник на СМУ „Добри Христов“ гр. Варна със специалност пиано. 
Висшето си образование със степен Магистър, получава в АМТИ гр. Пловдив със специалност „музикална педагогика“ и специален предмет – пиано. Дългогодишен преподавател по пиано и солфеж в детски музикални школи и в СОУ „Климент Охридски“ гр.Варна.
Учител – Боряна Шопова
Телефон: 0878126053
email: boryanashopova@gmail.com
Школата  по пиано, с ръководител Боряна Шопова от  2016 г. е с дългогодишна  традиция  в обучението на деца по инструмент пиано и подготовката им като млади изпълнители-пианисти на сцена. С висок професионализъм и педагогически опит се обучават даровити деца на клавирно изкуство, откриват се и се развиват техните таланти.

В съвременността ни пианото се утвърди  като господстващ инструмент, съперник на оркестъра, концентрирайки в себе си цялото музикално изкуство. Учебният процес в школата по пиано възпитава у децата висок естетически вкус и критерии, любов към изкуството във всички негови форми и жанрове, подпомага израстването им като пълноценни, творчески личности. Израз на това е участието на малките пианисти през 2017 г. в театрално-музикалния   спектакъл ”Ние, Мушмороците” на Театрална Студия ”Вълшебната Завеса ”ръководена от Д. Ялнъзов, с изпълнения на джаз-пиеси и в концерт-рецитал, съвместен проект на двете школи.

Възпитаниците на школата по пиано  участват активно в културния  живот на града ни, в събития и тържества, организирани от ОДК. Вземат участие  с другите школи в  Детския  комплекс в мероприятия на Община Варна. Успехите на младите изпълнители на концерти, фестивали и конкурси са най-голямата награда за техния преподавател Боряна Шопова.

 

* Право на кандидатстване в школата имат ученици от първи до последен клас на средните училища. Приемът в школата става след обявяване на свободни места в сайта на ЦПЛР – ОДК, гр. Варна.Кандидатства се за прием само след обявяване на  свободни места за новата учебна година.

Учениците трябва да са приети в първи клас към началото на учебната година на ОДК.

Да имат инструмент-класическо пиано.
Кандидатите подлежат на прослушване от комисия за проверка на музикални способности, което се състои от: изпяване на песен, нейното транспониране от различни тонове и проверка на метроритмичния  усет.
Участие на школата в „Учител на годината“
Коледен концерт на Школа  по пиано и Театрална студия „Вълшебната завеса“
Участие на Школа по пиано в Коледния концерт на Детски хор „Д. Христов“
Участие на София-Стефани Валентинова Каменарова в Награждаването на Общинския конкурс „Възкресение Христово“ 2017
Статия на Радио Варна за събитието
Статия на Радио Варна за  събитието

Снимки на изпълнителите на рояла

Снимки на изпълнителите в близък план

Статия  на Радио Варна за  Годишен концерт 21.05.2017  

Статия Годишен концерт на школа „Пиано“

Награди на школата по пиано от фестивала ПРИКАЗКА ЗА ТЕБ, Варна 2017

Статия  на Радио Варна за  Годишен концерт

Участие на София Стефани Каменарова в награждаването  на лауреатите от Общинския   конкурс „Рождество Христово“, Варна , 2018 г.

София-Стефани Каменарова от Школа по пиано при ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна, с ръководител Боряна Шопова участва в  концерта по връчване на наградите от конкурса „Рождество Христово“.

С прекрасното си изпълнение на „Полонез“ от Бах, тя създаде вдъхновена музикална среда за събитието, което събра обществеността на Варна в навечерието на най-светлия празник Рождество Христово!

 

На 17.12.2017 г. от 17.00 ч. в Арт  Салона на Радио Варна се проведе Коледен концерт от възпитаниците на Школа по пиано с ръководител Боряна Шопова и на Театрална Студия“Вълшебната завеса“ с ръководител Димитър Ялнъзов при ЦПЛР –ОДК  гр .Варна. Втора година младите изпълнители и актьори от двете школи правят съвместни концерти и спектакли с подкрепата на Радио Варна. Концертът е част от проекта на БНР “Криле за начало“, който дава възможност на талантливите деца да направят първите си стъпки като изпълнители на сцена.

С изпълненията на различни пиеси от класически и съвременни композитори и рецитал на стихове от български  автори, посветени на настъпващите светли празници,  децата  поздравиха всички гости.

Специален гост-изпълнител бе Симона Симеонова – възпитаник на НУИ “Д.Христов“ гр .Варна, с чието изпълнение на пиеса по мотиви от приказките на Андерсен завърши концерта.

Поздравления за всички участници, с пожелания за все по-големи успехи в изявите на сцена,  на младите и талантливи пианисти, и артисти от двете школи  отправи директорът  на Детския комплекс  г-жа  Монка  Николова.

Снимки от  Коледният концерт

Статия на БНР- Радио Варна  за  събитието

Празничен поздрав от младите пианисти и актьори на Общинския детски комплекс Варна – Програма „Криле за начало“

София-Стефани Каменарова с изпълнение на „Полонез“ от Бах и Галя Новак с изпълнение на „Сонатина“ от  Бетовен  участваха  в награждаването на лауреатите от НК „Любовта в нас“, Варна 2018

ЦПЛР-Общински детски комплекс в откриването на Олимпиадата по руски език

На 18 март 2018 г. в зала „Пленарна“ на община Варна се проведе  откриването на Олимпиадата по руски език. ЦПЛР- Общински детски  комплекс, гр. Варна  създаде неповторима атмосфера в залата и превърна събитието в тържествени концерт.

Участваха  пианистите София-Стефани Каменарова, Галя Новак и  Ева Петрова от Школа по пиано с ръководител Боряна Шопова.

Участие на школата в Награждаване на лауреатите от Общинския конкурс ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО, 2018

Участие в награждаването на конкурса“Възкресение Христово“взеха учениците на школа по пиано
 Ева Попова и София-Стефани Каменарова.
Участие на Симона Симеонова в Пролетен концерт на Детски хор „Добри Христов“. 15.04.2018 г. зала „Бах“

Споделете:
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.

  • Digg
  • email
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YahooBuzz