Боряна Шопова е възпитаник на СМУ „Добри Христов“ гр. Варна със специалност пиано. 
Висшето си образование със степен Магистър, получава в АМТИ гр. Пловдив със специалност „музикална педагогика“ и специален предмет – пиано. Дългогодишен преподавател по пиано и солфеж в детски музикални школи и в СОУ „Климент Охридски“ гр.Варна.
Учител – Боряна Шопова
Телефон: 0878126053
email: boryanashopova@gmail.com
Школата по пиано съществува от основаването на Детския комплекс. В нея са работили преподаватели, които с високия си професионализъм и педагогически опит са обучили поколения даровити деца, открили са и са развили музикални им способности и дарования. Успехите на младите изпълнители на концерти, конкурси и изявите им в различни събития и тържества са най-голямата награда за техните преподаватели. От началото на учебната 2016-2017 г. ръководител на школата е Боряна Шопова. Обучението е индивидуално, с деца от 5- до 18-годишна възраст.  Основна цел в школата по пиано е да се открият и развият музикалните способности на децата, техните творчески заложби, таланти и дарования и да се поставят основите на изпълнителското изкуство, а така също и способността за импровизация и композиция.
Участие на школата в „Учител на годината“
Коледен концерт на Школа  по пиано и Театрална студия „Вълшебната завеса“
Участие на Школа по пиано в Коледния концерт на Детски хор „Д. Христов“
Участие на София-Стефани Валентинова Каменарова в Награждаването на Общинския конкурс „Възкресение Христово“ 2017
Статия на Радио Варна за събитието
Гледайте „Ние, мушмороците“ 14.05.2017 г.
Статия на Радио Варна за  събитието

Снимки на изпълнителите на рояла

Снимки на изпълнителите в близък план

Гледайте Годишен концерт 21.05.2017

Статия Годишен концерт на школа „Пиано“ 

Награди на школата по пиано от фестивала ПРИКАЗКА ЗА ТЕБ, Варна 2017

Участие на София Стефани Каменарова в награждаването  на лауреатите от Общинския   конкурс „Рождество Христово“, Варна , 2018 г.

София-Стефани Каменарова от Школа по пиано при ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна, с ръководител Боряна Шопова участва в  концерта по връчване на наградите от конкурса „Рождество Христово“.

С прекрасното си изпълнение на „Полонез“ от Бах, тя създаде вдъхновена музикална среда за събитието, което събра обществеността на Варна в навечерието на най-светлия празник Рождество Христово!

 

На 17.12.2017 г. от 17.00 ч. в Арт  Салона на Радио Варна се проведе Коледен концерт от възпитаниците на Школа по пиано с ръководител Боряна Шопова и на Театрална Студия“Вълшебната завеса“ с ръководител Димитър Ялнъзов при ЦПЛР –ОДК  гр .Варна. Втора година младите изпълнители и актьори от двете школи правят съвместни концерти и спектакли с подкрепата на Радио Варна. Концертът е част от проекта на БНР “Криле за начало“, който дава възможност на талантливите деца да направят първите си стъпки като изпълнители на сцена.

С изпълненията на различни пиеси от класически и съвременни композитори и рецитал на стихове от български  автори, посветени на настъпващите светли празници,  децата  поздравиха всички гости.

Специален гост-изпълнител бе Симона Симеонова – възпитаник на НУИ “Д.Христов“ гр .Варна, с чието изпълнение на пиеса по мотиви от приказките на Андерсен завърши концерта.

Поздравления за всички участници, с пожелания за все по-големи успехи в изявите на сцена,  на младите и талантливи пианисти, и артисти от двете школи  отправи директорът  на Детския комплекс  г-жа  Монка  Николова.

Снимки от  Коледният концерт

Статия на БНР- Радио Варна  за  събитието

 


Споделете:
These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.

  • Digg
  • email
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YahooBuzz